Close

Poziv za Partnerstvo

Samit | 06- 13 JUNI 2019 | VISOKO, BiH

Pozivamo Vas na saradnju i partnerstvo u održavanju prvog međunarodnog skupa u BiH na temu održivog razvoja. U periodu 06-13. juna, 2019. god. Prvi Samit Beskrajnih Mogućnosti nudi priliku našim partnerima i sponzorima na suradnju sa nedavno osnovanom Fondacijom: Mandala Akademija.

Zalažući se za Ciljeve održivog razvoja (SDGs/COR), naša misija je da kroz edukativne programe podignemo svijest pojedinaca – svih životnih dobi – o zdravom i svjesnom načinu življenja, poboljšamo mentalno zdravlje i blagostanje, te da očuvamo kulturnu i prirodnu baštinu, te zaštitimo historijsko nasljeđe. Tek kad povedemo računa o svim segmentima zdravog života – tijelo, duh, priroda i društvo, onda možemo da kažemo da zaista brinemo o sebi i našoj zajedničkoj budućnosti. Naši programi su napravljeni da okupe zainteresirane pojedince kao i stručnjake, aktiviste i predstavnike firmi, institucija i organizacija, koje svojim aktivnostima primjenjuju ciljeve održivog razvoja i promovišu principe odgovornog poslovanja.

Naša je mlada organizacija rođena od višegodišnjeg zalaganja za održivi način življenja – i radujemo se značajnoj podršci odabranih partnera, kao što ste Vi, da bi ostvarili našu misiju za bolju budućnost.

Samit Beskrajnih Mogućnosti je samo jedan aspekt fondacije Mandala Akademije posvećen Ciljevima održivog razvoja. Za sva pitanja o nama i našim programima za održivu budućnost, obratite mi se lično na  vildana@mandala.ba. Otvoreni smo za Vaše prijedloge i sve načine Vašeg participiranja na ovom projektu.

Radujemo se budućoj saradnji i partnerstvu sklopljenom na obostrano zadovoljstvo.

Vildana Bijedić

Osnivač, Fondacija Mandala Academy

Osnivačica, mandala academy

Vildana Bijedić

Nakon sekundarnog obrazovanja u Minhenu, Vildana je počela stjecati radno iskustvo u poslijeratnoj BiH kao prevodilac Ujedinjenih Naroda. Želja za školovanjem i usavršavanjem odvela ju je opet u inostranstvo. Nakon što je diplomirala na Miami University (B.A.), stekla je dodatno iskustvo u poslovnom konsaltingu u firmi Accenture. Da bi obogatila radom stečeno znanje, upisala je postdiplomske studije na London School of Economics gdje je stekla zvanje Magistra nauka (M.Sc.).

Danas, kao samostalna konsultantkinja primjenjuje stečeno znanje i iskustvo u organizovanju i vođenju projekata iz domene održivog razvoja, a bila je angažirana i kao predavačica iz oblasti Poslovne etike i Korporativne društvene odgovornosti. Čvrsta veza s Bosnom i Hercegovinom je za Vildanu prije svega ogromna ljubav prema domovini.

Vildana je ljubiteljica prirode, i vjeruje u snagu pojedinca i životnu važnost obrazovanja, koje smatra kao ‘pasoš’ slobode i boljeg sutra.