Close

lokacije samita

Podzemni Lavirint

Mreža prostorija koja se ukupno prostire na više kilometara, povezujući sve piramide. Hodaćemo kroz lavirint i meditirati, dozvoljavajući da se integrišemo sa energijom lavirinta. Mnogi ljudi svakodnevno posjeti ove piramide i dožive pozitivne efekte. Temperatura zraka konstantno tokom cijele godine iznosi 12°C te je u toku posjete neophodno imati adekvatnu odjeću. Prava vrijednost tunela je u zabilježenim vrijednostima visoke koncentracije negativnih jona i originalne Šumanove rezonance od 7,83 Hz koji omogućavanju da se u toku boravka vaše tijelo revitalizira, kako fizički tako i mentalno. Iz ovih razloga omogućili smo neometan prostor u cilju poboljšanja zdravlja, kao i ljekovitoj prostoriji sa najvećom koncentracijom negativnih jona.

Piramida Sunca

Sunce je simbol vatre, ono upravlja našim aktivnostima, donošenjem odluka i daje mentalnu bistrinu. Osim zadivljujećeg pogleda sa vrha piramide Sunca (tkz. brda Visočice) značajna je i kao višeslojno arheološko nalazište sa ostacima nekoliko kultura iz nedavne istorije (srednjovjekovna utvrda bosanskih kraljeva, ostaci ilirske i rimske kulture). Na ovoj lokaciji aktiviraćemo energiju Sunca koja se nalazi u nama. Sunčeva meditacija je jedinstven način da započnemo dan. Upijaćemo sunčevu energiju u sebe kako bismo se povezali sa Suncem i meditirali na njegove tople zrake svjetlosti. Vizualizovaćemo sunčevu svjetlost i donijeti je u naše energetsko polje i tijelo za revitalizaciju i podmlađivanje.

Stari grad "Visoki"

Na vrhu 213 metara visokog brda Visočica, je poznati srednjovjekovni grad i tvrđava koji je nastao u 14. stoljeću. U njegovom podnožju se danas nalazi grad Visoko. Prvi spomen Starog grada Visokog bilo je 1355. godine u povelji mladog bana Tvrtka I. Kotromanića. Danas je Stari grad Visoki nacionalni spomenik i dio istorijskog naslijedja Bosne i Hercegovine.

Muzej

Muzejska izložba Fondacije smještena je u objektu na ulazu o Podzemni labirint Ravne. Izložen je dio artifakata, predmeta pronađenih tokom iskopavanja. Izloženi su i satelitski snimci, snimanja energetskih fenomena, uzorci betona, laboratorijske analize i radiokarbonska datiranja.

Park Ravne 2

Prirodni kompleks u blizini ulaza u tunele Ravne. Sastoji se iz arheoloških lokacija: ulaza u drugi nivo tunela nazvan “Ravne 2”, modificiranog uzvišenja “Zvonik” s izrazitim energetskim fenomenima i novootkrivenih tunela „Ravne 3‟ radiokarbonske starosti od 26.200 godina. Uz njih je uređen šumski predio, platforme za jogu i meditaciju, koncertna bina s prirodnim zelenim amfiteatrom, kamenim krugovima napravljenim uz poštivanje sakralne geometrije “Pojačivač aure”, megalitnim blokovima – geopunkturnim krugom, podzemnim spiralama, dvostrukim labirintom “pročišćenja”, parkom kugli, spiralnim botaničkim vrtom.

Aero banja, Wellness centar i Ljekovita Šuma

Blizu ulaza u tunele Ravne, Fondacija je uredila park s šumom i napravila oazu mira i spokoja. Među sadržajima su Zlatni labirint zdravlja, kamene instalacije Dolmen, Hexagon, Zlatni presjek, zatim Hladnjak, staza za šetnju. Ovo je prostor gdje je smješten Wellness Centar Fondacije s fizioterapeutima i ponudom organskih, prirodnih proizvoda; krema, ulja, vode iz tunela ispod piramida, i sl.

Rezerviši sada svoje mjesto

Trodnevni program sa punim pansionom (smeštaj i svi obroci) uključuje sve radionice i predavanja; ulaznice za piramide, muzej i park; prevoz po lokacijama i vodiće; certifikat i nastavni materijal.

*Broj učesnika je ograničen. Svi prihodi idu Mandala Academy Fondaciji koja se zalaže da kroz edukativne programe podigne svijest pojedinaca – svih životnih dobi – o zdravom i svjesnom načinu življenja, poboljša mentalno zdravlje i blagostanje, te da očuva prirodnu baštinu i zaštiti historijsko nasljeđe.