Close
Sanja Šarić
Licencirana instruktorica Hatha joge, slikarka, fotograf i modna stilistkinja. Sanjin put joge počeo je u Pragu, gdje je živjela duže od 20 godina, a tim putem nastavila je koračati i u Sarajevu. 
U kombinaciji Hathe, Vinyase i Yin, uz meditacije koje su sa energijim Nidre, uvodi studente kroz sve čakre, njihovo fizičko i nefizičko uz otvarsnje Srca. Studij Yoge završila u Pragu, a zadnje dvije godine je u Sarajevu i vodi preko 100 studenata. 
Uz to vodi biznis Yogu, u firmama i povremeno učestvuje kao predavač za uposlenike na njihovim seminarima. Volontira sa seniorima, altruistima i ljudima iz ugroženih sredina.
Za Sanju joga nije profesija, to je njen način života.
Silvija Popović

Govornik, savjetnik za poslovni i osobni razvoj firmama i liderima diljem svijeta. Klijenti poput BMW, World Innovation Association *Croatia, Udruga Nikola Tesla Genije za Buducnost, Intelegent Milionare Network Svicarska, Mega Success Budimpesta i mnoge druge firme kojima je Silvija doprinjela sa svojim znanjem o prodaji, mentalnom sklopu i biznis strategijama, kako bi postigli svoj puni potencijal.

Silvija ima svoj osobni Radio Show na expatradio.uk, i nastupila je na nacionalnoj televiziji Hrvatske. Nedavno je osvanula na naslovnici Veliko Britanskog časopisa “Soveringe” (doseg preko 1 milijun ljudi). Silvija je takodjer Senior Business Razvojni partner, kraljevske obitelji koja se bavi financijskim ulagenjem Von Hohenestaufen Germany.

Darko Trajković

Instruktor i istraživač na polju tehnika ličnog razvoja (yoga, meditacije, qi gong, krav maga, systema). Dipl. Je Kriminalista, majstor ninjutsua crni pojas, certifikovani hipnoterapeut i regresoterapeut. Darko trenutno vodi školu borilačke vještine Ninjutsu za odrasle, Ninja Kids program za djecu i zdravstveno vježbanje vještina Tai Chi & Qi Gong. Radio na psiho-fizičkoj pripremi glumaca u Kamernom teatru, Sartru i Narodnom pozorištu u Sarajevu. Vodio je klub afro-brazilskog borbenog plesa Capoeira kao i klub ruske vještine Systema. Pored sto je jedan od osnivača centra za psiho-fizički razvoj“ Transformacija“, Darko je obogaio svoje iskustvo i glumom u serijama i filmovima, kao i u muzickim spotovima.
Radi individualne tretmane hipnoterapije i pomaže ljudima da prevaziđu svoje probleme i ostvare željene ciljeve.

Igor Turkusić

Life Coach i međunarodni bestselling autor Igor Turkušić, osnivač SF Walker Coaching-a u San Francisco-u, modaliteta poboljšnja mentalnog zdravlja tokom šetnje na otvorenom i majstor ljudskih potreba. Posvetio je svoj život proučavanju ljudskih potreba i životne svijesti. Šetao je i radio sa stotinama poduzetnika, ucitelja, iscjelitelja, kreatora, pokretača i ljudi iz raznih disciplina. Neke od Igorovih strasti su proučavanje i primjena razdvajanja fizičkog tijela, ega, duše i životne sile Duha. Pronalaženje načina kako ih uravnotežiti i uskladiti sa svrhom sjedinjenja sa vašim životnim putem i misijom, kao i izučavanje i primjena univerzalnih zakona koji upravljaju našim postojanjem. Šetnje u prirodi, svjesno disanje i poezija stavljaju osmjeh na Igorovo lice.

Adna Mrguda

Doživotni yoga student, diplomirani Bachelor Filozofije, aktivistica, i predsjednica Udruženja “Vegani i Veganke BiH”. 
Sa prvim vinyasa časom 2014. godine, Adna “otkriva” koliko smo fizički i psihički zatvoreni prema sebi, svijetu i svemu što nas okružuje, te se ljubav prema yogi instinktivno razvijala sa svakom odrađenom praksom.  2015. godine se odlučuje da yoga praksu učini svakodnevnom, što je samo produbilo Adninu želju za usavršavanjem. Sa otvorenjem “The Yoga House” studia 2017. godine, ostvarena je Adnina velika želja da se priključi timu učitelja i počinje sa vođenjem časova. Njen prelazak sa vegetarijanske ishrane na vegansku je doprino da Adnina praksa bude u još većem skladu sa prirodom tijela. To ističe i njen aktivizma za prava životinja kroz rad u Udruženju Vegana i Veganki Bosne i Hercegovine. Adna uživa u kreiranju i vođenju vinyasa časova, bilo to na B/H/S ili engleskom jeziku. Obožava da putuje, pa svoje godišnje odmore koristi za putovanja i upoznavanje drugih kultura svijeta.

Hazim Hadžić

Humorista, autor, aktivista. Izdao četiri knjige, od kojih je posljednja knjiga, roman ”Sve dok ne svane”, ubrzo po izlasku iz štampe stekla status best-sellera. Kreator popularnih likova sa društvenih mreža, Omerovce i Minke, kao i glavni scenarista i ko-producent serije ”Opšta situacija” čije snimanje započinje na ljeto 2019. godine. Piše za austrijski magazin Kosmo koji ga je izabrao kao ”jednu od 50 najutjecajnijih balkanskih ličnosti na prostoru Austrije”. Živi u Beču gdje studira Teatar, film i medije.

Samra Suskic-Bašić

Upoznaj sebe – sljedeći val u ličnom razvoju: svjesna seksualnost

Samra je posljednih 20 godina provela kao konsultant, ali je odlučila da društvene promjene ne mogu bez lične promjene pa je krenula na dugi i beskrajni put ličnog i profesionalnog razvoja. Njen fokus je na integrisanje seksualnosti i seksualno osnaživanje kako žena, tako i muškaraca kao ključni element upoznavanje nas samih i ličnog razvoja. Trenutno završava svoju certifikaciju da postane coach za osnaživanje žena i za mušku seksualnost. Završila je 600-satni Sex, Love and Relationship Coaching program preko Tantric Institute of Integrated Sexuality (koju je stvorila i vodi nevjerovatna Layla Martin). 

Integrisanje naše seksualnosti je jedan od ključnih načina kako upoznajemo ali i razvijamo SEBE. Međutim seksualnost je nešto o čemu se rijetko priča u kontekstu ličnog razvoja zbog vijekova društvene, religijske, porodične i tradicijske stigme. Cilj ovog predavanja je da učesnicima stvori svjesnost oko važnosti holističkog pristupa seksualnosti i važnost razvoja zdrave i integrisane lične seksualne ekologije.
Samra je diplomirala računovodstvo i poslovni menadžment na Univerzitetu u Marylandu, SAD, te magistrirala u oblasti javne uprave i politika na Univerzitetu u Londonu. Radila je na projektima reforme javne uprave koju su vodile neke od najznačajnijih donatorskih agencija u BiH kao što su Ured za tehničku pomoć Ministarstva financija SAD-a, OSCE Misija u BiH, USAID…  Samra je također NLP Practitioner i Wingwave Coach.

Amra Kubat

Uvod o Reikiju i Reiki Spirala

Amrin urođeni nagon za dijeljenjem znanja rezultirao je željom da drugima pokaže kolika je njena strast i koliko je njen rad je učinio boljom osobom.
S ljubavlju uči druge Reiki metodu prirodnog iscjeljivanja, Yogu i meditaciju kao načine da se lakše približe našem svijetu s realnim poštovanjem, ljubavlju i zahvalnošću. Amra je takodjer i Heal Your Life učiteljica koja svoju strast i silno veselje koje osjeća dok praktikuje, s lakoćom prenosi na svoje učenike. To je Amrina misija, to je ono što je ispunjava i čini sretnom – svaki je njen sat s učenicima njena nagrada, u kojoj neizmjerno uživa.
Amra je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, smjer Marketing i radila je u struci preko 15 godina. Uporedo je izučavala i pohađala razne obuke, škole i seminare vezane za rekreativne sportove, rehabilitaciju i lični razvoj u svakodnevnom životu u Hrvatskoj, Srbiji i Indiji.
I nakon svih ovih godina prakse, raznih iskustava i putovanja, ponekad se osjeća kao početnik, jer preveliki su uzori oko mene – smatra Amra…i to je bezgranično veseli.

Lana Pašić

Uvod o Reikiju i Reiki Spirala

Reiki majstor, prakticarka samanizma, te uciteljica yoge i meditacije. Diplomirala je Medjunarodne odnose u Juznoafrickoj Republici, te magistrirala Medjunarodni razvoj na Univerzitetu u Oksfordu. Pored rada u nevladinim i medjunarodnim organizacijama i istrazivazkog rada u oblasti ljudskih prava i omladinskih politika, Lana se takodjer bavi pisanjem, te vodi blog Local Living BiH. Interes za yogu, Reiki, alternativne tehnike i nekonvencionalne metode iscjeljenja je razvila jos od srednje skole, te je ucestvovala na brojnim seminarima i radionicama. Voli da istrazuje, putuje, provodi vrijeme u prirodi, cita i uci o drugim kulturama. Putovala je po Evropi, Africi, Kini, Japanu, Peruu i Amazonu, istrazujuci, uceci i upoznajuci sebe. Lana radi kao nezaivsni konsultant i u Sarajevu vodi radionice i krugove namjenjene duhovnom razvoju i iscjeljenju zena i djevojaka.